5/15/2006

Čaranje s koruznimi storži

koruzni storži se pojavljajo v različnih barvah in velikostih....
z njimi čarajo že nekaj civilizacij...
tudi zdajšnja nas hoče prepričat v marsikaj...
in čeprav nas prepričuje tudi "najmogočnejši"...
rezultatov ni...

strežba se odvija na več načinov...
lotiti se jih je nabolje pri glavici...
včasih so jih ženske sprejemale ponižno...
dandanes pa na vse mogoče načine...


že vseskozi jih poveličujejo...
sedaj pa jih že klonirajo...
in temu potem pravijo naravne katastrofe!?


P.S.: v Franciji pa so najbolj nevarni za medote

9 komentarjev:

miss.nymphee pravi ...

mmmm...koruza...bemtiš kdaj se pa peče...wacky bot še mau koristn ti s svojim čaranjem ne sam zabavn...:P

Centrifuzija pravi ...

Wacky, pa ti si lahko naš učitelj čaranja. Da pač razširimo znanje, saj smo do sedaj obvladovale le DJe, vreme in banane. Tole je bilo pa prav izobraževalno. Najbolj sem seveda navdušena nad kremno kopeljo. Hvala.
A bo na koncu tudi test in matura?

Anonimni pravi ...

seveda... brez testov in mature ne gre... sicr nebi smeu ampak mislm da Wacky ne bo nč jezn če izdam kaj bo za maturo... namreč... pričarat boste mogl svojo najljubšo rastlino iz semenke in pa začarati zajčka v klobuk... hehe... drugače povedano, ne bo vm lahko...

Anonimni pravi ...

Bo test oralen?

miss.nymphee pravi ...

dokler ni treba iz kurca narest kozolc (avtor izreka po mojih informacijah čivap...da ne bo hude krvi)...bomo sfolgale z levim mezinčkom...mam pa mal moralnih zadržkov pri drugi nalogi...iz zajčkou se pač ne dela klobukov...rastline pa...uspeva mi samo ena vrsta...ampak sj več ne rabmo ne...;)

Anonimni pravi ...

Koruzo so v Mehiki pridelovali že 4000 let pred Kristusovim rojstvom. Krištof Kolumb jo je po odkritju Novega sveta prinesel v Evropo.
Poznamo dve vrsti koruze: neužitno zrnato ali poljsko koruzo, iz katere pridobivamo koruzno moko in koruzni škrob, ter zelenjavno ali sladko koruzo izvrstnega okusa. Obe vrsti koruze sta po videzu enaki (podolgovat storž z rumenimi zrnci), pri poljski koruzi pa se sladkor, ki se nahaja v zrnih, hitreje pretvori v škrob kot pri zelenjavni koruzi.
Koruza vsebuje podobne sestavine kot grah: oba vsebujeta kakovostne beljakovine, veliko sladkorja, vitamine skupine B, vitamin C, kalij in fosfor. Hranilna vrednost: 100 g koruze ima 96 kalorij.

miss.nymphee pravi ...

je pa koruza precej boljša...graha sploh ne jem...jst zelenjavnica...:)

Anonimni pravi ...

Zato,ker je izrazito slabšega okusa!Poleg tega hitrejša absorbcija škroba ni nujno pozitivna,ker se nalaga na stene žil.Vsebnost škroba v koruzi je nareč tako velika,da je bolje če se ves NE pretvori v sladkor(ki se absorbira ves v vsakem primeru) in se del škroba izloči.
Zelenjavna koruza je mahkejša,medtem ko je poljska bolj primerna ponujena kot pečena.
LP

Anonimni pravi ...

preveč ste zbirčni... jst bi dau takoj zdele levo roko za eno pečeno koruzo... mljask... pa mau masla gor... joj... lačn sm ratu...