3/02/2006

Hash oil


Na veliko načinov lahko pripravimo hašiševo olje, vendar je postopek tajnih pridelovalcev še najbolj podoben pripravi kave:

Marihuano damo v lonec in dotočimo alkohol (ali hexan ali kloroform). Na vrh postavimo bakrov lonec skozi katerega cirkulira mrzla voda. Vse skupaj segrevamo na plinu ali električni plošči. Hlapi v loncu potujejo do bakrovega lonca, tam se kondenzirajo in padejo nazaj v alkohol in marihuano. Alkohol se cedi skozi marihuano in pri tem topi THC in druge snovi. Lonec pustimo dalj časa na ognju, vse dokler ne izčrpamo marihuani ves THC. Ko prenehamo s segrevanjem ohladimo lonec in shranimo tekočino. Olje lahko nakapljamo na cigarete ali tobak. Taka uporaba je najbolj praktična.



Hašiševe laboratorije so odkrili v centralnih in zahodnih ZDA, Mexiku in Južni Ameriki. Samo hašiševo olje pa se dobi po celem svetu. Veliko olja pride iz azije v ZDA, pri tem pa so največkrat organizatorji prav državljani ZDA.



Hašiševo olje je problem za carinika, ker mora najti majhno stekleničko namesto vreče polne marihuane. Koncentracija THC-ja v tekočini je velika. Poleg vsega pa jo lahko uporabnik mirno zlije v parfum ali aftershave.

Posted by Picasa

Ni komentarjev: